Σπίτια από παλέτες

Τα σπίτια από παλέτες είναι μια ανέξοδη και αποτελεσματική χαμηλού κόστους λύση για στέγαση. Αποτελούν ένα προσιτό οικονομικά προκατασκευασμένο είδος κατοικίας που μπορεί να μετατραπεί σε ένα κανονικό σπίτι, σπίτι για σκύλο ή άλλα κατοικίδια, παιδικό σπιτάκι ή ακόμη και αποθήκη για εργαλεία.

Για να οικοδομηθεί ένα σπίτι από παλέτες, χρειάζονται πολλές παλέτες και καλής ποιότητας, αλλά και κατά προτίμηση με χημική επεξεργασία για την αποφυγή βακτηρίων, εντόμων και μυκήτων.

Οι τοίχοι και τα δάπεδα μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας παλέτες, εφ ‘όσον εφαρμοστεί ένα βερνίκι πολυουρεθάνης για μεγαλύτερη αντοχή. Χρειάζεται μια ισχυρή και ανθεκτική βάση, για να υποστηρίξει το βάρος του ίδιου του σπιτιού. Το σκυρόδεμα είναι επίσης μια καλή λύση για να δημιουργήσετε ένα ανθεκτικό δάπεδο.

Οι τοίχοι πρέπει να σχηματίζουν ενότητες και για αυτό είναι απαραίτητο κάποιο μίγμα ασβέστη και άμμου μέσα στις κοιλότητες των παλετών για είναι σίγουρο ότι οι τοίχοι θα αντέξουν το βάρος της οροφής. Στη συνέχεια, μερικές σανίδες ξύλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψετε τους τοίχους.

Λόγω του μεγάλου βάρους των παλετών, δεν συνίστανται για την οροφή του σπιτιού. Ένα μεταλλικό στέγαστρο είναι περισσότερο ιδανικό για κάλυψη που θα αντέχει τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία.

Επιπλέον, ένα σπίτι από παλέτες είναι μια φθηνή, αποτελεσματική και εύκολη λύση στο πρόβλημα της στέγασης ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από φυσικές καταστροφές, πληγές, λιμούς, πολιτικές και οικονομικές συγκρούσεις ή πόλεμο.

Οι παλέτες είναι ευπροσάρμοστες, ανακυκλώσιμες, βιώσιμες, συναρμολογούνται εύκολα και αισθητικά ευχάριστες. Μια απλή δομή παλετών εξελίσσεται φυσικά από καταφύγιο έκτακτης ανάγκης σε μόνιμη κατοικία με την προσθήκη πιο σταθερών αυτόχθονων υλικών όπως πέτρα, χώμα, λάσπη, γύψο και σκυρόδεμα.

Οι παλέτες μπορούν να καλυφθούν με γυψοσανίδες, γύψο ή κεραμοσκεπές που μετατρέπουν το προσωρινό καταφύγιο σε μόνιμο σπίτι μέσα σε ένα ή δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, ένα σπίτι από παλέτες προσαρμόζεται εύκολα σε σχεδόν κάθε κλίμα στη Γη και μπορεί να κατασκευαστεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ένα σπίτι από παλέτες παρέχει μια βιώσιμη λύση στην οικιστική κρίση, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με απλά υλικά και εργαλεία να ξαναχτίσουν τη ζωή τους ή απλά να τη διευκολύνουν!

Μενού